Coverart
Kunst for det musikkelskende mennesket

Tidlig på 70 tallet oppdaget jeg sex drugs and rock`n roll. Det ble heller moderate mengder av sex og ikke noe drugs, men mye rock. Når en først var hekta på musikk så ble det masse bunkring av LP-er. For de som ikke kjenner til LP-er er det slike store runde flak av vinyl som med et velegnet avspillingsmedie gir fet lyd. Denne vinylen er av praktiske hensyn pakket inn som oftest i papp av ymse slag. På denne pappen er det en super plass for diverse cover art. Eller om en vil: Kunst for det musikkelskende menneske.

Når skal det i sannhet sies at mye som printes på et cover er milevis fra kunst. Ofte er det dørgende kjedelig, eller så kan det være erotisk i en eller annen variant. Roxy Music hadde en del cover som pirret en ung gutt, se selv:

Dermed var jeg hekta, selv om selve katalysatoren var vakre damer. Det ble til at jeg kikket nøyere på hva som befant seg på forsiden av coveret. Det var da jeg oppdaget han som for mange er selve ikonet når det gjelder cover art: Roger Dean:

Antall: 16

13.November, 2014
Frøken Bach kommer fra Trier i Tyskland og har definitivt en oppadgående status som coverkunst artist.
02.July, 2014
Denne dyktige canadiske coverkunstneren er mest kjent for å lage cover til rock og metallband, og da spesielt for Rush
12.May, 2014
Patrick James Woodroffe ble født I 1940 i Halifax, West Yorkshire og døde 12 mai 2014.
13.February, 2014
Riggs er «far» til Iron Maiden sin berømte neonmonster og maskoten Eddie The Head som de fleste sikkert vet? http://derek.server311.com/
06.January, 2014
Noen kunstnere er så dedikert til det de det holder på med at det er en fornøyelse å ta del i deres enorme entusiasme, og franskmannen Stan-W. Decker er så absolutt en av disse. http://stan-w-d.deviantart.com/ http://www.stanwdartworks.com/
03.January, 2014
Den kjente britisk illustratør og bildekunstner ble født 3. oktober 1952 Windsor i England og er nok mest kjent for å ha laget omslag til Marillion, Iron Maiden, Judas Priest og Fish blant andre.
18.February, 2013
I 1952 startet Jacek Yerka sitt liv i Polen, og 28 år senere ble han fulltids artist.
09.January, 2013
I Dartford i Kent i England mot slutten av andre verdenskrig (1945) startet Paul Whitehead sitt livsløp. Allerede som fireåring var han i gang med å male og tegne, og han ser det nå som et privilegium å få lov til å tilbringe livet med å utøve sitt kunstneriske virke. Et virke som på alle måter også er en livsstil.
09.January, 2013
Denne kunstneren fra Frankrige har en bakgrunn fra Disney konsernet som kunstnerisk direktør for animasjonsavdeling.
31.May, 2012
Er det noen som kan få en coverartelsker til å få gåsehud så er det Roger Dean! Dean startet sitt virke som coverartkunstner på slutten av 60 tallet, og er definitivt den mest legendariske av sitt slag.
1 2   
Copyright © 2021 Merlinprog